matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Marcin:
A
Wyznacz taką stałą rzeczywistą A, aby funkcja p(n)=
dla n=1,2,3... była funkcją
3
n
zmiennej losowej X typu skokowego
24 cze 20:43
Adamm:
wydać że to nie dla matematyków było pisane
24 cze 20:44
Adamm:
A
∑
n≥1
= 1
3
n
A = ...?
24 cze 20:45