| sin(7α) | ||
tg(7α) = | ||
| cos(7α) |
| sin(3α) | ||
tg(3α) = | ||
| cos(3α) |
| 2kπ | ||
α≠π14+ | ||
| 7 |
| π+4kπ | π(4k+1) | |||
α≠ | = | |||
| 14 | 14 |
| 2kπ | ||
α≠π6+ | ||
| 3 |
| π+4kπ | π(4k+1) | |||
α≠ | = | |||
| 6 | 6 |
| sin7α | sin3α | ||
+ | = 0 | ||
| cos7α | cos3α |
| sin7α*cos3α+sin3α*cos7α | |
=0 | |
| cos3α*cos7α |
| lπ | ||
α= | ||
| 5 |
| lπ | π(4k+1) | ||
= | /*14*5 | ||
| 5 | 14 |
| 5 | ||
l= | (4k+1) | |
| 14 |
| 5(4k+1) | ||
l = | ||
| 14 |
| 5(4k+1) | |
nie może być liczbą całkowitą | |
| 14 |
| lπ | π(4k+1) | ||
= | /*30 | ||
| 5 | 6 |
| 5 | ||
l= | *(4k+1) | |
| 6 |
| 5(4k+1) | |
nie może być liczbą całkowitą | |
| 6 |
| kπ | ||
α= | ||
| 5 |
jesteś aniołem