matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągłość funkcji dwóch zmiennych
Marek:
Zbadaj, czy dana funkcja jest ciągła:
⎧
|x| − |y|
|x − y|
gdy x≠y
f(x,y) =
⎩
1 gdy x=0
24 cze 16:02
wredulus_pospolitus:
sprawdź granicę dla:
1
y = −
n
1
x =
n
24 cze 16:15