matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Iwona:
√
2
√
2
Podaj wartość wyrażeń a)Im[5+2(i+1)
2
−i] b)−4(
+
i)
4
2
2
22 cze 22:59
jc:
1+i
2i
(
)
2
=
=i
√
2
2
1+i
(
)
4
=−1
√
2
przez −4 sam pomóż
22 cze 23:06