matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne cząstkowe
Iwo95:
d
2
f
d
2
f
Dla funkcji f(x,y)=arctg(2x−y) oblicz pochodne
,
dx
2
dydx
22 cze 22:21
Iwo95:
?
23 cze 19:56
Leszek:
1
df/dx =
* 2
1 +(2x−y)
2
O*( 1+ (2x−y)
2
) − 2*2*2(2x−y)
d
2
f/dx
2
=
= ......
[ 1 +(2x−y)
2
]
2
23 cze 20:03