Dane są wskazy zespolone napięć
tytus: Dane są wskazy zespolone napięć U1=−j , U2=− √2e −j*pi/4 . Wyznacz wskaz
zespolony napięcia U3=U1+U2 w postaci algebraicznej i wykładniczej. Na podstawie
wskazu U3 , oblicz napięcie sinusoidalne u3(t) jeżeli częstotliwość sinusoidy jest równa
4.00kHz , zastosuj metodę symboliczną.
A wiec zamienilem U2 do postaci z=a+jb:
U2= −1+j
Oliczylem u3
u3=u1+u2 = −1
I teraz trzeba obliczyc u3(t), proszę o pomoc
22 cze 15:45
tytus: mozna to podstawic do wzoru:
u3(t) = −cos(omega*t)
omega to bedzie 8000 pi ale co z t?
22 cze 15:57
Adamm:
a co jest nie tak z t?
22 cze 16:06
tytus: nie wiem co podstawić
22 cze 16:52
Lech Lechman: Nic nie podstawiasz to jest zmienna niezalezna czyli czas , t − czas [ sekunda]
22 cze 16:58
tytus: dobra juz wiem t to jest po prostu jakas zmienna tak jak x
22 cze 16:59