df | 1 | 1 | |||
= | (fx+ify) = | (ux+ivx+iuy−vy) = 0 | |||
dz* | 2 | 2 |
df | 1 | ||
= | (fx−ify) = ux−iuy | ||
dz | 2 |
uux+vvx | uux+vvx | |||
(|f|)x = | = | |||
√u2+v2 | |f| |
ux2+uuxx+vx2+vvxx | uux+vvx | |||
(|f|)xx = | − | *(|f|)x = | ||
|f| | |f|2 |
ux2+uuxx+vx2+vvxx | (uux+vvx)2 | |||
= | − | = | ||
|f| | |f|3 |
ux2+uuxx+uy2−vuxy−|f|2(uux−vuy)2 | ||
= | ||
|f| |
uy2+uuyy+vy2+vvyy | (uuy+vvy)2 | |||
(|f|)yy = | − | = | ||
|f| | |f|3 |
uy2+uuyy+ux2+vuxy−|f|2(uuy+vux)2 | ||
= | ||
|f| |
2ux2+u(uxx+uyy)+2uy2−|f|2[(uux−vuy)2+(uuy+vux)2] | ||
Δ|f| = | = | |
|f| |
2|f'|2+u(uxx+uyy)−|f|4|f'|2 | ||
= | ||
|f| |
| |||||||||||
(|f|)yy = | |||||||||||
|f| |
|f'|2+u(uxx+uyy) | ||
Δ|f| = | ||
|f| |
|f'|2 | ||
Δ|f| = | ||
|f| |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |