y' | |
−9x23√y=(x5+x2) | |
3√y2 |
1 | ||
u'= | y−2/3y' | |
3 |
1 | ||
u'−3x2u= | x2(x3+1) | |
3 |
u' | |
=3x2 | |
u |
du | |
=3x2dx | |
u |
1 | ||
C1'(x)ex3+3x2C1(x)ex3−3x2C1(x)ex3= | x2(x3+1) | |
3 |
1 | ||
C1'(x)ex3= | x2(x3+1) | |
3 |
1 | ||
C1'(x)= | x2(x3+1)e−x3 | |
3 |
1 | 1 | |||
∫(x3+1)x2e−x3dx=− | (x3+1)e−x3+ | ∫3x2e−x3dx | ||
9 | 9 |
1 | 1 | |||
∫(x3+1)x2e−x3dx=− | (x3+1)e−x3− | e−x3+C2 | ||
9 | 9 |
1 | ||
∫(x3+1)x2e−x3dx=− | (x3+2)e−x3e−x3+C2 | |
9 |
1 | ||
C1(x)=− | (x3+2)e−x3e−x3+C2 | |
9 |
1 | ||
u(x)=− | (x3+2)+Cex3 | |
9 |
1 | ||
3√y=− | (x3+2)+Cex3 | |
9 |
1 | ||
y=(− | (x3+2)+Cex3)3 | |
9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |