matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
studdent:
f
k
(x)=xk, ile wynosi lim k→
∞
f
k
(x), jeżeli x∊[0,1]?
20 cze 13:07
Adamm:
∞
dla x≠0, 0 dla x = 0
20 cze 13:56
Jerzy:
Dla x = 0 mamy symbol nieoznaczony: 0*
∞
20 cze 14:15
jc:
To był żart?
20 cze 14:23