prosze o pomoc
Karolina: pomozcie rozwiaz rownanie ctg2x/8−ctgx/8=0
21 lut 11:20
21 lut 11:24
Karolina: nie, to jest tak jak napisalam
21 lut 11:32
tim: Czyli (ctg2x / 8) − (ctgx / 8) ?
21 lut 11:37
Karolina: tak
21 lut 11:40
Karolina: tak
21 lut 11:42
tim: To możemy to przekształcić do mojej postaci.
| ctg2x | | ctgx | | ctg2x− ctgx | |
| − |
| = |
| = 0 |
| 8 | | 8 | | 8 | |
ctg
2x − ctgx = 0
ctgx(ctgx − 1) = 0
ctgx = 0 ctgx = 1
21 lut 11:42
Karolina: dzieki bardzo za pomoc
21 lut 11:53
Karolina: dzieki bardzo za pomoc
21 lut 11:54
Karolina: dzieki bardzo za pomoc
21 lut 11:56