18 cze 22:16
18 cze 22:44
majma: Mogłabym prosić jednak o pomoc przy tym 3? Nie wychodzi mi kompletnie.
19 cze 14:48
majma: i 5 również nie jestem pewna
19 cze 18:12
jc:
d(x2/2 +y2/2 + exy)=0 (sprawdź!)
x2/2 +y2/2 + exy= C
19 cze 18:17
jc: P=(1,3,4), u=(1,−2,4), v=(−1,2,3)
Wektor prostopadły do u i v: (2,1,0)
Szukana płaszczyzna: 2x+y=5
19 cze 20:10
Mila:
5b) punkty A,B,C nie leżą na jednej prostej
AB
→=[1,5,2]
−2≠0
19 cze 20:41
majma: @jc, a nie UxV [−4,14.8] i szukana płaszczyzna to −4(x−2)−14(y−3)+8(x+4)=0?
20 cze 17:16
jc: majma, jakimi wektorami rozpięta jest płaszczyzna?
20 cze 17:37