x | d2f | |||
Dla funkcji f(x,y)=2cos2(y− | )−eπ oblicz pochodne cząstkowe: | i | ||
2 | dx2 |
d2f | ||
dxdy |
d2 | |
( 2cos2(y − x/2) ) = 2 (cos2(x/2 −y) − sin2(x/2 −y)) = 2 cos(x−2y) | |
dx dy |
d2 | |
( 2cos2(y − x/2) ) = 2 (cos2(x/2 −y) − sin2(x/2 −y)) = 2 cos(x−2y) | |
dy dx |
d2f | |
= − cos(2y − x) | |
dx2 |
d2f | |
= 2cos(2y − x) ...lub jak napisał piotr : = 2cos(x − 2y) | |
dxdy |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |