matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozkład normalny
Tomcio:
Potrzebuję pomocy! Jeżeli f(x) =rozkład normalny o współczynnikach σ = 5 oraz μ=4. Czym jest E(X+X)? Czy E(X+X)= E(2X) = 2μ ?
17 cze 22:05
wredulus_pospolitus:
Nie da się ukryć, ze masz rację
17 cze 22:23