znajdź wzór funkcji g(x)
1235: | | x2+4x+5 | |
Funkcja f określona jest wzorem f(x)= |
| . Wykres funkcji f przesunięto o |
| | x2+4x | |
wektor
u= [p;0], otrzymując wykres funkcji g. znajdź wzór funkcji g i współrzędne wektoru u wiedząc,
że
wektor funkcji g jest symetryszny do osi OY.
17 cze 21:22
iteRacj@:
D=R
| | x2+4x | | 5 | | 5 | |
f(x)= |
| + |
| =1+ |
| |
| | x2+4x | | x2+4x | | x2+4x | |
↓
| | 5 | |
g(x)=f(x−p)=1+ |
| |
| | (x−p)2+4(x−p) | |
skoro wykres funkcji g jest symetryczny względem osi OY
↓
g(x)=g(−x)
trzeba podstawić i rozwiązać równanie
17 cze 21:52
Jerzy:
@iteracja ...... błędna dziedzina.
17 cze 21:57
Eta:
D=R/ {0,−4}
17 cze 21:59
17 cze 22:03
iteRacj@: wracam do ćwiczenia dziedziny funkcji kwadratowej ...
17 cze 22:15