Wyznacz A ∩ B, B ∩ C, B ∪ C.
xx: Niech A = {1,2,3,4,5}, B = { n∊P: n − parzysta, P − liczby całkowite dodatnie}, C = { n∊P: n −
nieparzysta }.
Wyznacz A ∩ B, B ∩ C, B ∪ C.
A ∩ B = {2,4}
B ∩ C = {1,3,5}
B ∪ C = ?
Proszę o sprawdzenie przykładów przeze mnie rozwiązanych oraz o rozwiązanie
ostatniego przykładu, na który nie mam pomysłu.
16 cze 13:46
Jerzy:
2) zbiór pusty
3) = P
16 cze 13:54
xx: A jak wyznaczyć podzbiory zbioru A?
16 cze 13:57
Bleee:
Przecie zbiór A masz podany, co Ty chcesz tam wyznaczać?
16 cze 14:22
iteRacj@:
13:57 Może chodzi o popularny ostatnio temat zbiorów potęgowych?
ℙ(A) będzie mieć 25 elementów, spróbuj zacząć je wypisywać dalej:
∅, {1}, {2}, {3}, {4}, {5}, {1,2}, {1,3}, ...
16 cze 14:49
6latek: To nie ja .
16 cze 15:56