dx | |
=et | |
dt |
dy | dy | dt | ||
= | ||||
dx | dt | dx |
dy | dy | ||
= | e−t | ||
dx | dt |
dy | dy | |||
x | = | |||
dx | dt |
d | dy | ||
( | e−t)= | ||
dx | dt |
d | dy | dt | |||
( | e−t) | ||||
dt | dt | dx |
d2y | dy | |||
( | e−t− | e−t)e−t | ||
dt2 | dt |
d2y | dy | |||
( | − | )e−2t | ||
dt2 | dt |
d2y | d2y | dy | ||||
x2 | = | − | ||||
dx2 | dt2 | dt |
d | d2y | dy | |||
(( | − | )e−2t)= | |||
dx | dt2 | dt |
d | d2y | dy | dt | ||||
(( | − | )e−2t) | = | ||||
dt | dt2 | dt | dx |
d3y | d2y | d2y | dy | |||||
(( | − | )e−2t−2( | − | )e−2t)e−t | ||||
dt3 | dt2 | dt2 | dt |
d3y | d2y | dy | ||||
( | −3 | +2 | )e−3t | |||
dt3 | dt2 | dt |
d3y | d3y | d2y | dy | |||||
x3 | = | −3 | +2 | |||||
dx3 | dt3 | dt2 | dt |
d3y | d2y | dy | d2y | dy | ||||||
x3y'''−x2y''= | −3 | +2 | −( | − | ) | |||||
dt3 | dt2 | dt | dt2 | dt |
d3y | d2y | dy | ||||
x3y'''−x2y''= | −4 | +3 | =0 | |||
dt3 | dt2 | dt |
1 | ||
C3'(x)= | ex | |
6 |
1 | ||
C2'(x)=− | x2ex | |
2 |
1 | ||
C1'(x)= | x3ex | |
3 |
1 | ||
C3(x)= | ex | |
6 |
1 | ||
C2(x)=− | x2ex+∫xexdx | |
2 |
1 | ||
C2(x)=− | x2ex+xex−∫exdx | |
2 |
1 | ||
C2(x)=(− | x2+x−1)ex | |
2 |
1 | ||
C1(x)= | x3ex−∫x2exdx | |
3 |
1 | 1 | |||
C1(x)= | x3ex+2(− | x2+x−1)ex | ||
3 | 2 |
1 | ||
C1(x)=( | x3−x2+2x−2)ex | |
3 |
1 | 1 | 1 | ||||
ys=( | x3−x2+2x−2)ex+(− | x3+x2−x)ex+ | x3ex | |||
3 | 2 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |