Dolna silnia
ołjea: 24 =2*1 czy =2*1*0*−1=0
Jak definiuje się takie przypadki?
15 cze 15:53
Adamm:
to drugie
15 cze 16:02
wredulus_pospolitus:
Druga wersja
tylko na miłość boską
(−1
)
15 cze 16:05
ołjea: Czyli można w ogólności zapisać ab =0, gdy a<b
Mam zatem pytanie z innej dziedziny, bo prawdopodobnie ma błąd w notatkach
Funkcji ze zbioru k−elem. w n−elem. jest nk, natomiast funkcji różnowartościowych z n−>k jest
nk ? W notatkach mam na odwrót
15 cze 16:18
wredulus_pospolitus:
Funkcji f: k−>n z całą pewnością jest nk, to nie podlega dyskusji.
15 cze 16:34
Adamm:
@ołjea
Pod warunkiem że a i b są całkowite.
15 cze 17:34