funkcje
Ewa: Funkja h(x)=x+4/x+3
a) Narysuj wykres funkcji y=h(x)
Proszę niech mi ktoś pomoże!
21 lut 08:58
k4r : Pomnóż przez (x+3)2. Po wyliczeniu dostaniesz funkcje kwadratową.
21 lut 09:14
Fafik: Zapisz w najprostszej postaci wyrażenie
| √a2 − 4ab + 4b2 | | 8ab | | 2b | |
| − |
| + |
| |
| √a2 + 4ab + 4b2 | | a2 − 4b2 | | a − 2b | |
dla 0 < a < 2b
21 lut 09:33
Fafik: Sorrki, nie tu treść wpisałem
21 lut 09:34
k4r : Po pomnożeniu przez (x+3)2, wyjdzie równanie kwadratowe
dziedzina x≠−3,
(x+3)(x+4)=0
x2+7x+12=0
Liczysz Δ, x1,x2.
21 lut 09:41
Ewa: delta wyjdzie 1
x1=−3
x2=−4
i co dalej?
21 lut 09:59