ss
kamila: wśród podanych liczb znajdz liczby wymierne
a= √144 b= −5, (43); c = 2{10} d= 125 e=3π+1 f=4,257257
g= 0,1223334444... h= 1732 i=0 j=3√9 − 4,5 k=3√8+5 l=− √3
13 cze 18:37
Adamm: nawiasem mówiąc, jako e oznacza się pewną liczbę niewymierną, ale
tutaj jest to po prostu oznaczenie na 3π+1
13 cze 19:26
wredulus_pospolitus:
wymierne:
a , b, d , f, h, i, j, k
niewymierne:
e, l
sprawdzić musisz:
g
popraw zapis:
c
13 cze 19:34
janek191:
j = 3√9 −4,5
13 cze 22:44
wredulus_pospolitus:
aaa faktycznie ... widziałem pierwiastek kwadratowy
13 cze 22:45