matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole pod wykresem funkcji
Nati:
oblicz pole pod wykresem funkcji f(x)=
√
x
w przediale [1,8]
13 cze 00:23
jc:
2
2
∫
1
8
√
x
dx = ∫
1
8
x
1/2
dx = [
x
3/2
]
1
8
=
(8
3/2
− 1)
3
3
13 cze 00:29
Nati:
wielkie dzięki
13 cze 00:30