matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
matura:
Matura czerwiec 2019 podstawa Dany trójkąt na rysuku Oblicz długość trzeciego boku(CA)
12 cze 23:42
Skoczek:
Zastosuj twierdzenie cosinusow
12 cze 23:51
Eta:
(x+5)
2
+(5
√
3
)
2
=(10
√
7
)
2
(x+5)
2
=625 ⇒ x+5=25
x=20
12 cze 23:56