dx | ||
∫ | ||
sinx+tgx |
cosx | ||
= ∫ | dx i teraz podstaw: sinx = t | |
sin2x + sinx |
dx | dx | ||||||||||||
∫ | =∫ | dx | |||||||||||
sinx+tgx |
|
cosx | ||
∫ | dx | |
sinx(cos(x)+1) |
sinxcosx | ||
∫ | dx | |
sin2x(cos(x)+1) |
cosx | ||
∫ | sinxdx | |
(1−cos2x)(cos(x)+1) |
cosx | ||
∫ | sinxdx | |
(1+cosx)2(1−cosx) |
tdt | 1 | 1 | 1 | dt | ||||||
∫ | =∫ | ( | − | ) | ||||||
(1+t)2(1−t) | 2 | 1−t | 1+t | 1+t |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
=∫( | − | − | ) dt = ... | |||||||||
4 | 1−t | 4 | 1+t | 2 | (1+t)2 |
d | ||
bo | cos x=−sin x | |
dx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |