Okreslenie zbioru
Skoczek: Zbior M ={3,6,9,12,15} mozna okreslic nastepujaco
M={x:x∊Ni x jest wielokrotnoscia 3 i x<16 }
W podobny sposob okresl zbiory
A= {2,3,5,7,11, 13, 15}
B={1,3,5,15}
C={Waarszawa , Krakow , Gdansk , Bydgoszcz }
D={−2, −1, 0, 1 ,2 }
A={x: x∊N i x jest liczba pierwsza i x<19 }
B= {x i x∊N i x jest dzielnikiem liczby 15 }
C i C nie bardzo wiem
12 cze 00:18
Adamm:
D = {x∊Z : |x|<3}
12 cze 00:24
Skoczek: W C moze cos z miastami wojewodzkimi ?
Ale jak to zapisac nie wiem .
12 cze 00:28
Bleee:
C można takie warunki:
1) miasto wojewodzkie
2) województwa przez które przepływa Wisla
3) o liczbie mieszkańców ponad 400'000
Dopiero wszystkie trzy warunki spełnione ogranicza Ci sytuację do tych czterech miast.
12 cze 07:32
Skoczek: Dziekuje bardzo .
12 cze 07:47
Bleee: Jak chwilę pomyślałem to stwierdzam że pierwszy punkt jest zbyteczny
12 cze 09:59