Pole rombu
Andziula:((: O ile procent zmniejszy sie pole rombu jesli jedna przekatna rombu zwiekszymy o 20% a druga
przekatna skrócimy o 40%
21 lut 00:45
Godzio:
| | ef | |
P1 = Y{1,2e*0,6f}{2} = 0,72 * |
| = 72%P |
| | 2 | |
P − 72%P = 28%P
21 lut 01:09
21 lut 01:09
Andziula:((: Y co to

i czemu nagle z dzielenia zrobiles mnozenie
21 lut 01:14
Godzio: nie miało być Y tylko U co tutaj spowoduje utworzenie ułamka
| | 1,2e * 0,6f | | 1 | | e*f | |
P1 = |
| = 1,2*0,6 *e*f * |
| = 0,72 * |
| = 72%P |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
zrozumiałe ... ?
21 lut 01:16
Andziula:((: Blagam o jakies opisy

U mnie nie przejdzie bez wytlumaczenia co jak skad i dlaczego

sory nie mam daru do matmy
21 lut 01:16
Godzio:
ale to naprade nie trzeba mieć daru żeby zapisać :
przekątną zwiększymy o 20%
czyli e + 20%e = 120%e = 1,2e prawda ?
21 lut 01:17
Andziula:((: a czemu na koncu nagle znika to e*f przez 2
21 lut 01:21
Godzio: bo
| | ef | |
P = |
| − to jest nasze podstawowe więc |
| | 2 | |
0,72 = 72%
P
1 = 72%P
21 lut 01:24
Godzio: i jak zrozumiałe wszystko ?
21 lut 01:32
Justa:): Mam takie samo zadanko.....

wcale nie jest takie trudne na jakie wyglada....
21 lut 02:04
agrafka: Źle, wynik to 28%.
12 mar 14:40