matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z elektrotechniki
Karolina :
Pomoże ktoś? Link do obwodu
https://ibb.co/cbJk2DF
11 cze 16:59
piotr:
Z=U/I = 440 Ohm R = U
R
/I = 200 Ohm L= U
L
/(2πf*I) = 1,24 H cos(φ) = U
R
/U = 5/11 P=UIcos(φ)=50 W Q=UIsin(φ) = 98 Var S = UI=110 VA
14 cze 14:14