matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Karol:
1
Udowodnij,że jeżeli |z|=1, to ź=
(jako ź oznaczyłem liczbę sprzężoną).
z
11 cze 12:26
ite:
skorzystaj z własności modułu |z|
2
=z*ź (sprzężenie)
11 cze 12:34
Karol:
Dziękuję
11 cze 12:43