matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
RP
Piotr:
Rzucamy dwa razy symetryczna kostka do gry. Oblicz prawdopodobienstwo otrzymania 3 na jednej z kostek
11 cze 10:09
janek191:
I Ω I = 6
2
= 36 A = { (3,1),(3,2),(3,4),(3,5),(3,6),(1,3),(2,3),(4,3),(5,3),(6,3)} I A I = 10 więc
10
5
P(A) =
=
36
18
11 cze 10:21