matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Szczeciński Mieszczanin:
P(A') = 4/10 więc P(A)= 6/10 P(B) = 6/10 P(A∪B) = 9/10 P(A∩B) = 6/10 + 6/10 − 9/10 = 3/10 Oblicz P(A'∩B)
10 cze 10:37
wredulus_pospolitus:
wskazówka: P(A'nB) + P(AnB) = P(B)
10 cze 10:53