matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Kama:
1
Rozwiąż równanie xy
'
+ y=
x
2
y
3
9 cze 18:12
jc:
u=xy u
3
u' = x (u
4
)' = 2(x
2
)' u
4
=2x
2
+C x
4
y
4
=2x
2
+C Wystarczy wyznaczyć y.
9 cze 18:18