matura
smile: ile kilogramow kwasu mrowkowego o stezeniu 20% i ile kilogramow kwasu mrowkowego o stezeniu 5%
nalezy zmieszac,aby otrzymac 36kg tego kwasu o stezeniu 10%
21 lut 00:03
Mateusz: a*A + b*B = (a+b)*C C− stężenie nowego roztworu ułóż odpowiednie równanie i rozwiąż je
A B stężenie roztworów wyjsciowych a , b masy roztworów wyjsciowych
21 lut 00:13
smile: niewychodzi mi nic sensownego.
21 lut 00:22
Godzio: 20%x + 5%y = 36*10%
x+y = 36
stworzyłeś coś takiego ?
21 lut 00:23
smile: dobyr wyszlo mi 24− 5%
12−20%
21 lut 00:28
Godzio:
21 lut 00:34