matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka podwójna po obszarze D
UW:
Obliczyć całkę po obszarze normalnym D
1
D; x+y=2, y=x, x=
2
∬
D
= (x
2
+ xy)
9 cze 14:23
jc:
Czy ten obszar to rozwiązanie układu równań? Jak tak, to mamy całkę po zbiorze pustym, czyli zero.
9 cze 14:35