matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć odległośc między prostymi
UW:
Wyznaczyć odległość m między prostymi:
x−1
y
z+3
l
1
:
=
=
2
1
−1
⎧
x=2t,
⎜
l
2
:
⎨
y=t,
⎜
⎩
z=−t
9 cze 00:11
jc:
|u x v
odległość=
|v|
gdzie u=(1,0,−3), v=(2,1,−1)
9 cze 00:17