planimetria
Natalia: Pole rombu jest równe 8, a kąt ostry ma miarę 30 stopni. Oblicz długość boku i wysokości tego
rombu.
20 lut 23:45
Godzio: a
2sinα = 8
a
2 = 16
a = 4
8 = ah
2 = h
20 lut 23:47
kajko:
P= a
2*sin30
o
P= a*h
Powodzenia

P.S. która to kl. szk. postawowej ?
20 lut 23:48
kajko:
Ooo

Nadgorliwy
Godzio .... już Cię wyręczył , masz zatem
farta
20 lut 23:50
Natalia: Nie byłam pewna czy h to 2 czy 4, heh. Dzięki!
III liceum.
20 lut 23:50
kajko: 
....... to jesteś maturzystką

...nono
20 lut 23:52
Godzio:
do poniedziałku jestem maniakiem
20 lut 23:52
Godzio: "...nono" to nie były słowa zadowolenia
20 lut 23:52
kajko:
A od poniedziałku? ............ co?
20 lut 23:53
kajko:
To słowa zdumienia
20 lut 23:55
Natalia: Maturzystką byłabym już rok temu gdyby nie oblany komis z matmy, gwoli jasności.
20 lut 23:55
kajko:
No to kochana Natalio powodzenia w tym roku
20 lut 23:59
Godzio: we wtorek diagnoza a później jak zwykle
20 lut 23:59
Godzio: nom, powodzenia
20 lut 23:59
kajko:
Stawiam dla Cię
Godzio "diagnozę " ...... 100%
21 lut 00:01
Godzio: pożyjemy zobaczymy, a mam takie pytanie czy logika jest na maturze ?
21 lut 00:04
kajko:
Może być , ale na zad. zamkniętych
21 lut 00:22
Godzio: to dobrze

bo to najgorsze co by mogło mnie trafić
21 lut 00:22