y | ||
Rozwiąż 2y' + | = −x2y3 | |
x |
1 | y' | |||
u = | ; u' = −2 | |||
y2 | y3 |
1 | ||
y'+ | y=−x2y3 | |
2x |
1 | ||
μ(x,y)=e(1−3)∫ | dxy−3 | |
2x |
1 | ||
μ(x,y)= | ||
xy3 |
1 | 1 | x2y3 | |||
y'+ | =− | ||||
xy3 | 2x2y2 | xy3 |
1 | y' | 1 | ||
+ | =−x | |||
x | y3 | 2x2y2 |
d | 1 | d | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
(− | )= | (− | )= | +(−U{ | |||||||
dx | 2xy2 | dx | 2x | y2 | 2 | x2y2 |
y' | ||
1}{2x}(−2 | )) | |
y3 |
d | 1 | ||
(− | )=−x | ||
dx | 2xy2 |
1 | −x2 | |||
− | = | +C1 | ||
2xy2 | 2 |
1 | |
=−x3+2C1x | |
y2 |
1 | ||
y2= | ||
−x3+2C1x |
1 | ||
y=± | ||
−x3+Cx |
1 | 1 | |||
y' + | y=− | x2y3 | ||
2x | 2 |
d | 1 | x | |||
(− | )=− | ||||
dx | 2xy2 | 2 |
1 | x2 | |||
− | =− | +C1 | ||
2xy2 | 4 |
1 | x3 | ||
= | −2C1x | ||
y2 | 2 |
1 | x3−4C1x | ||
= | |||
y2 | 2 |
2 | ||
y2= | ||
x3−4C1x |
2 | ||
y2= | ||
x3+Cx |
√2 | ||
y=± | ||
√x3+Cx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |