matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie różniczkiwe
Wojt:
y
y
Rozwiąż równanie y'−
=−
√
√
x
x
7 cze 21:09
wredulus_pospolitus:
y
√
y
tam jest
oraz
√
x
√
x
7 cze 21:10
wredulus_pospolitus:
y −
√
y
y' =
√
x
dy
dx
dy
=
// s = 1 −
√
y
; ds = −
√
y
(1−
√
y
)
√
x
2
√
y
podstawiasz i rozwiązujesz
7 cze 21:12