matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile układ ten posiada rozwiązań oraz czy wgl posiada.
Ksajo:
⎧
2x−y+z=3
Dany jest układ równań
⎩
x+y=6
Ile układ ten posiada rozwiązań oraz czy posiada. (Przedstaw rachunkowo)
6 cze 18:58
iryt:
2x−y=3−z x+y=6 −−−−−−−−−−− 3x=3−z+6 3x=9−z
1
x=3−
z, z∊R
3
y=6−x
1
1
y=6−(3−
z)=6−3+
z
3
3
1
x=3−
z
3
1
y=3+
z
3
z∊R
6 cze 19:04
jc:
2x−y+z=3 x+y=6 x+y=6 3x+z=9 Przyjmując x jako parametr, unikniemy ułamków. y=6−x z=9−3x
6 cze 19:13
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick