ekonometria, szacowanie parametrów modelu
Marta: Część kochani bardzo proszę o pomoc <3 mam zadanie z ekonometrii na zaliczenie
i muszę je jutro oddać

∑xi1yi=6, ∑xi2yi = 36, ∑xi3yi=29, ∑xi4yi= 23, ∑x
2i1= 5, ∑x
2i2= 214, ∑x
2i3= 143,
∑x
2i4= 103, ∑xi2xi1= 30, ∑xi3xi1=21, ∑xi3xi2= 165, ∑xi4xi1= 17, ∑xi4xi2 = 129,
∑xi4xi3= 107
Metodą najmniejszych kwadratów oszacuj parametry modelu: y= α0+α1x1+α2x2+α3x3+epsylon
i zinterpretuj je.
Byłabym bardzo wdzięczna jakby ktoś mógł mi pomóc, albo chociaż wytłumaczył jak to zrobić