Rozklad na czynniki
Skoczek : Dzien dobry
Rozloz na czynniki pierwsze nastepujace pary liczb
24 i 242
9 i 2*92
Czy te liczby do kwadratu to najzwyczajniej podnosze je do kwaratu i potem rozkladam ?
A jka bylyby bardzo duze te liczby?
6 cze 10:16
Bleee:
Rozloz najpierw 24.... 242 będzie miał dwa razy wiecej
6 cze 10:18
Skoczek : A w tej parze 9 i 2*92 to bedzie tak ze rozkladam 9 i 92 mam dwa razy wiecej i dodatkowo
ta 2 ?
6 cze 10:21
wredulus_pospolitus:
dokładnie
6 cze 11:04
iryt:
9=3*3
2*92=2*(3*3)2=2*32*32=2*34
6 cze 17:59