Ciągi
Lola: a1+a3=7
a1*a3=10
a20=?
S100=?
6 cze 09:20
Lola:
6 cze 09:35
Skoczek : a1= 7−a3
(7−a3)*a3=10
−a32+7a3−10=0
a32−7a3+10=0
a3= 2
a3= 5
a1= 5 lub a1= 2
a1=5 i a3=2
2= a1+2r
2r=2−a1=
2r=−3
r=−1,5
=====
a20= 5+(20−1)*(−1,5)
S100 masz na to wzor
Tak samo policz dla
a1=2 i a3=5
6 cze 09:51
jc: Przecież a20 i a100 mogą być zupełnie dowolne.
6 cze 09:59
jc: S100, a nie a100. A co to jest S100?
6 cze 10:00
Skoczek : Dla mnie to suma 100 pocztkowych wyrazow .
6 cze 10:01
Bleee:
Podsumowując − autorze/autorko z łaski swojej NAPISZ PEŁNA TREŚĆ ZADANIA albo nie zwracaj
gitary oczekując gotowca.
6 cze 10:04
Skoczek : Poszedlem po majmniejszej linii oporu zakladajac ze to ciag arytmetyczny
6 cze 10:06