matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kwadrat
Magda:
Hej sprawdzi mi ktoś czy jest dobrze? Oblicz obwód kwadratu, którego przekątna jest o 5 większa od boku x+5=x
√
2
x−
√
2
x=−5 (1−
√
2
)x=−5 /:(1−
√
2
)
5
x=−
1−
√
2
xx=5+5
√
2
Obw=4*(5+5
√
2
) Obw=20+20
√
2
5 cze 17:10
Bleee:
Dobrze
5 cze 17:16