matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole obszaru, całka oznaczona
Ziółek:
2
x
Oblicz pole obszaru ograniczonego przez: y = 2x, y =
, y =
x
2
4 cze 21:10
Mila:
1) Oblicz wsp. punktów przecięcia;
1
1
1
2) P=2*[
0
∫
1
(2x−
x)dx+
1
∫
2
(
−
x) dx]=
2
x
2
Policzysz?
4 cze 21:35