matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie różniczkowe, zagadnienie początkowe
Ziółek:
potrzebuje pomocy z takim zadaniem:
dy
x
= x + y
dx
y(1) = 0
dy
x+y
mógłby ktoś pomóc z rozwiązaniem bo utykam na
=
i nie wiem co dalej
dx
x
4 cze 15:16
piotr:
dy
y
= 1 +
dx
x
y
podstawienie: t =
x
4 cze 16:01
Ziółek:
Chyba już ogarnąłem sam
4 cze 16:14