matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta w przestrzeni
michau:
Obliczyć odległość punktu (5,4,3) od prostej ( x − 1 ) / 2 = ( y+2 ) /3 = ( z − 4 ) /6.
3 cze 23:40
jc:
u=(2,3,6) v=(5,4,3) − (1, −2,4)
|u x v|
odległość =
|u|
4 cze 07:06