matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proste w przestrzeni
michau:
Napisać równanie prostej przechodzącej przez punkt (1,2,3) i równoległej do prostej (x − 1 ) / 2 = ( y − 3 ) / 4 = (z−5) / 6
3 cze 23:19
jc:
(x − 1 ) / 2 = ( y − 2 ) / 4 = (z−3) / 6
3 cze 23:22