matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód analiza zespolona
kdfr9:
Niech
(x−iy)
2
f(z)=
, (x+iy)≠0 ; 0, (x+iy)=0
|x+iy|
z=x+iy Pokazać, że f(z) jest funkcją ciągłą wszędzie, ale nigdzie analityczna na ℂ
3 cze 18:47