matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
eta:
Wyznaczyć M(φ) w danych bazach: φ∊L(R
3
,R
2
) Baza R
3
: ε1=(1,0,0) ε2=(0,1,0) ε2=(0,0,1) Baza R
2
: γ1=(1,1) γ2=(1,2) φ((x,y,x))=φ(4x+5y+6z, x+7y+8z)
3 cze 18:17