dq | ||
dalej jest y''=q * | ||
dy |
dq | ||
tego momentu nie rozumiem dlaczego tam jest q* | ( bo jak rozumiem jeżeli dokładam tego | |
dy |
d | ||
prima czyli liczę y'' z y' to w tej innej formie obustronnie mnożę przez | ||
dy |
d | ||
czyli y'=q(y) /* | stąd nie rozumiem dlaczego taki wynik podstawieniea dla y'' | |
dy |
dy' | dq | dy | dq | |||||
y" = | = | * | = | *q ( bo q = y') | ||||
dx | dy | dx | dy |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |