matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastek liczby zespolonej
Studia2012:
Znaleźć pierwiastki z
5
=4−4i
2 cze 12:53
Odys:
tgφ= −1
3
φ=
π
4
druga cwiartka .
2 cze 13:34
jc:
φ=−π/4, dalej wzór de'Moivre (wynik można wyrazić za pomocą zwykłych pierwiastków, tylko po co?).
2 cze 14:22