matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Studia2012:
Narysować na płaszczyźnie zespolonej 2|z|=|z−2|
1 cze 20:00
jc:
4zz
*
= (z−2)(z
*
−2) 3zz
*
+ 2z + 2z
*
= 4 (z + 2/3)(z
*
+ 2/3) = 4/3+4/9=16/9 |z + 2/3| = 4/3 Teraz chyba jasne, co mamy.
1 cze 20:30
iryt:
|| sposób z=x+iy, x,y∊R 2*
√
x
2
+y
2
=
√
(x−2)
2
+y
2
/
2
4(x
2
+y
2
)=x
2
−4x+4+y
2
3x
2
+3y
2
+4x=4 /:3
4
4
x
2
+y
2
+
x=
3
3
2
4
4
(x+
)
2
−
+y
2
=
3
9
3
2
16
(x+
)
2
+y
2
=
3
9
2
4
okrąq o środku (−
,0), r=
3
3
1 cze 20:53
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick