matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamki okresowe
maj2019:
Oblicz 0,(72)+0,(023) Czy mam dobry poczatek ?
72
23
=
+
itd
99
9990
31 maj 18:56
Mila:
x=0.023023... /*1000 1000x=23.023023 1000x−1x=23 999x=23
23
x=
999
sprawdź teraz za pomocą kalkulatora
31 maj 19:01
maj2019:
dziękuję
31 maj 19:05